‘Bugün Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenler İçin Lezzetli ve Nefis Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘Akşama ne yapsam?’ diye düşünenler için birbirinden lezzetli ve pratik yemek tanımlarını paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde: Ispanak çorbası, pırasa köftesi, patates püresi ve kivili parfe tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!

Ispanak Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram ıspanak

  • 1 adet soğan

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tutam kimyon

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

  • 1 litre su

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 diş sarımsak

Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Ispanakları yeterlice yıkayın. 

2. Bir tencereye zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığınız soğanları rengi pembeleşinceye kadar kavurun

3. Rendelediğiniz sarımsakları tavaya ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.

4. Temizlediğiniz ıspanakları kıyın ve tencereye ekleyin.

5. Kısık ateşte ıspanakları uygunca kavrulup küçülünceye kadar tencerenin kapağı kapalı bir formda pişirin. 

6. Pişen ıspanaklarınızın üzerine sütü, suyu ve baharatları ekleyip 15-20 dakika daha pişirin. 

7. Çorbanızı blenderdan geçirip, servis edin.

Pırasa Köftesi Tarifi

Malzemeler

  • 150 gram kıyma

  • 2 adet pırasa

  • 1 adet havuç

  • 1 adet yumurta

  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

  • 4 yemek kaşığı galeta unu

  • 1 yemek kaşığı un

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • Tuz

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

1. Pırasaları yıkayın ve ince ince kıyın.

2. Havucun kabuğunu soyun ve rendeleyin. 

3. Tavaya sıvı yağı alın, havuç ve pırasayı yumuşayana kadar soteleleyin.

4. Bir kaba kıyma, galeta unu, un, yumurta, karabiber, pul biber, damak zevkine nazaran tuz, ince kıyılmış maydanoz ve sotelenmiş zerzevatları alıp uygunca yoğurun.

5. Hazır olan köfte harcını buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

6. Dinlendirme evresinden sonra, harçtan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak, yuvarlayın.

7. Çok derin olmayan kızgın yağda, orta ateşte köfteleri gerili önlü kızartın.

8. Kızaran köfteleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın.

9. Servis edin.

Kolay Patates Püresi Tarifi

Malzemeler:

  • 3 büyük uzunluk patates

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1/2 su bardağı süt

  • 1/3 yemek kaşığı tuz

  • Karabiber

  • Toz kırmızı biber

  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri

  • Muskat (varsa)

Kolay Patates Püresi Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri soyun ve bol suda haşlayın.

2. Sütü ısıtın. 

3. Derin bir kabın içerisinde patatesleri çatalla ezin.

4. Azar azar sütü ve kaşar peynirini ek edin. 

5. Pürüzsüz olana kadar ezin. 

6. Üzerine baharatları serpip son bir karıştırın ve sıcak servis edin.

Kivili Parfe Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet kivi

  • 200 gram yoğurt

  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 4 yemek kaşığı granola

  • Nane yaprağı

Kivili parfe nasıl yapılır?

1. Kivinin yarısını blenderdan geçirin. Bir kapta yoğurt, limon kabuğu ve balı karıştırın. Daha sonra püre haline getirdiğiniz kiviyi yoğurda ekleyip, karıştırmaya devam edin.

2. İki bardağa granolayı paylaştırın. Üzerine yoğurt ve kivili karışım ile doğranmış kivileri kat kat koyun. Nane yaprağı serpiştirip servise sunun.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir