Altın renginde çıtır çıtır patates kızartması için yeni teknik.. Usta aşçılar bu işi biliyor

Patates kızartmasını çıtır çıtır yapmak aslında sanıldığı kadar sıkıntı değil. Yalnızca küçük bir mutfak tüyosu sayesinde kızartmış olduğunuz patates çok lezzetli olacak.

Restoranlarda servis edilen patates kızartmaları genelde çok lezzetli oluyor. Bu tanım sayesinde sizlerde çıtır çıtır patates kızartabilecekseniz.

Hazırsanız başlayalım;

Gerekli gereçler,

4 adet orta uzunluk kızartmalık patates
2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
Tercihe nazaran 1/2 çay kaşığı kuru baharat karışımı

Mükemmel patates kızartmasının yapılışı

* Üzerlerini fırçaladığınız kızartmalık patatesleri bol suda yıkadıktan sonra kabuklarını incecik soyun.

* Büyük dikdörtgenler halinde kestiğiniz patatesleri, uzunlamasına doğrayıp parmak biçiminde patatesler hazırlayın.

* Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin.

* Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın.

* Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Ortalarda karıştırmayın ve kızartmayın. Pişirin.

* Yağını süzdürdüğünüz patatesleri kağıt havlu serili servis tabağına alın. Yağın altını kapatın. Patatesleri soğuması için bekletin. Dileğe nazaran bu esnada onları toz baharatlarla çeşnilendirin.

* Ön pişirme sürecinden geçen ve soğuyan patatesleri bu sefer nitekim kızdırdığınız sıvı yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Tuz ilavesiyle son lezzetini kattıktan sonra çıtır çıtır sevdiklerinizle paylaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir